Bond Beter Leefmilieu - bbl2meet


Tweekerkenstraat 47 1000 Brussel
02 282 17 20 Klik om te bellen

Over Bond Beter Leefmilieu - bbl2meet

Bond Beter Leefmilieu is de onafhankelijke federatie van meer dan 140 natuur- en milieuverenigingen in Vlaanderen. Ons doel? Gezonde lucht. Helder water. Natuur om van te genieten. Onze middelen? Grootschalige publiekscampagnes, met duizenden deelnemers per jaar. Zo bewijzen we dat milieuvriendelijk leven binnen ieders handbereik ligt. Door gerichte samenwerking en overleg overtuigen we politici en bedrijfsleiders van het belang van een doortastend milieubeleid. En we geven advies aan onze lidverenigingen. Omdat we vinden dat bruisende milieuverenigingen de beste garantie zijn voor een toekomst voor mens én natuur.

Conferentiecenter ‘bbl2meet’ is een modern 19de-eeuws herenhuis in het hart van Brussel. Het 19de-eeuwse deel van het gebouw werd recent smaakvol gerenoveerd. Het nieuwe gedeelte kan bogen op een smaakvolle inrichting met strakke designuitvoering.
Het gebouw bevindt zich in een rustige wijk tussen de Wetstraat en het Europa kwartier, op amper 15 minuten stappen van het Centraal station en 5 minuten te voet van de metrostations ‘Kunst-Wet’ en ‘Madou’.

Duurzaamheid staat centraal
De zalen zijn ondergebracht in een laag energiegebouw dat werd gebouwd en verbouwd volgens hoge energetische en ecologische standaarden. Zonnepanelen leveren een aanzienlijk deel van ons stroomverbruik. We halen warm water uit onze zonneboiler. We recupereren regenwater voor de toiletten. We verbruiken weinig elektriciteit door een efficiënte verlichting en zuinige technieken en toestellen. We zijn zuinig met gas dankzij een goede isolatie van het gebouw en een hightech glasgevel achteraan die het passief benutten van zonnewarmte mogelijk maakt. Tijdens de middag serveren we belegde broodjes of bieden we een duurzaam buffet aan uit de wereldkeuken.

Foto's

Bond Beter Leefmilieu - bbl2meet in het kort

Mogelijkheden

Cursussen
Vergaderingen
Workshops

Rolstoel toegankelijk

Ja

Onze locatie

Logo Bond Beter Leefmilieu - bbl2meet

Bond Beter Leefmilieu - bbl2meet

Bond Beter Leefmilieu - bbl2meet


Tweekerkenstraat 47 1000 Brussel
02 282 17 20 Klik om te bellen